Чи можна перетворити пішака на ферзя?
Пішак може перетворитися на ферзя, навіть якщо свій ферзь все ще на шахівниці (другий ферзь тоді береться з іншої дошки). Максимально можливе в партії число ферз одного кольору – 9! Це вийде, якщо кожен з пішаків перетвориться на ферзя, і при цьому на дошці збережеться і перший (не перетворений з пішака) ферзь. Збережена копія
Скільки пішаків можна перетворити на ферзя?
Жодних обмежень у правилах щодо цього немає. Це означає, що теоретично ферзей може бути стільки, скільки пішаків. Бо кожна з них може перетворитися на ферзя. Збережена копія